Zeus is Loose: Τσεκίν στο πιο κουλ hostel της Θεσσαλονίκης

by karderinos

Πριν ξεκινήσω να λέω για το Zeus is Loose, να σας πω ότι είναι σίγουρα πολλοί οι λόγοι που με κάνουν να θέλω να ταξιδεύω συνεχώς στη Θεσσαλονίκη. Εννοείται εκεί έχω αρκετούς φίλους και σίγουρα παίζει ρόλο το φαγητό και τα ωραία vibes αυτής της πόλης. Η Θεσσαλονίκη όλες τις εποχές έχει κάτι να σου δώσει και πάντα αξίζει να την περπατάς, να τη γεύεσαι και να τη χορεύεις! Δεν έχω καταλήξει ποια είναι η αγαπημένη μου εποχή για να ταξιδεύω μέχρι εκεί. Έχω όμως έχω καταλήξει ποιο είναι το πιο κουλ hostel της πόλης!

Είναι το Zeus is Loose. Ένα μέρος γεμάτο με χρώματα και νέους ανθρώπους. Το μέρος που μπορείς να διαλέξεις να μείνεις σε κοιτώνα ή σε δικό σου δωμάτιο. Ένα μέρος που κρύβει εκπλήξεις και σε καλεί να τις ανακαλύψεις σε απόλυτα φυσιολογικές τιμές και με την καλύτερη φιλοξενία!

Πώς ήταν η εμπειρία μου στο Zeus is Loose

Έχω κλείσει δωμάτιο για το Hostel και θα μείνω δύο ημέρες. Το δωμάτιο μικρό όμως με μια τεράστια τζαμαρία. Δηλαδή από το κρεβάτι μου βλέπω την Πλατεία Αριστοτέλους. Δεν είναι μόνο το δικό μου δωμάτιο έτσι. Τα περισσότερα δωμάτιο έχουν μια τεράστια τζαμαρία, άπλετο φως και ωραία θέα στο Πάρκο Κερκύρας. Ακόμα, στα θετικά του δωματίου ήταν η καθαριότητα. Το μπάνιο ήταν πεντακάθαρο όλες τις ημέρες, κάτι που προσέχω πολύ κάθε φορά που κλείνω ένα δωμάτιο.

Κάτι που επίσης μου άρεσε πολύ στο Zeus is Loose ήταν το Common Room. Το δωμάτιο δηλαδή που μπορείς να διαβάσεις, να αράξεις με το laptop σου, να φτιάξεις καφέ, να ακούσεις μουσική και γενικότερα να περάσεις δημιουργικό χώρο. Φωτεινό όλη τη μέρα και με ένα καταπληκτικό instagram spot έγινε αμέσως το αγαπημένο μου σημείο στο Zeus is Loose.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ

Το κουλ αυτό μέρος έχει και άλλα πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις πριν έρθεις εδώ. Στον τελευταίο όροφο έχει ένα bar. Το Bar αυτό λειτουργεί όλες τις ώρες της ημέρας και είναι ήδη ένα μέρος που πάνε οι ντόπιοι. Μιλάω για το The Nectar Distillery που είναι επίσης το σημείο που θα αγαπήσεις στο Zeus is Loose. Από νωρίς το πρωί σερβίρει speciality coffe μαζί με αρκετές επιλογές για τσιμπολόγημα (η τορτίγια με το κοτόπουλο ήταν must). Επίσης, εδώ θα βρεις επιλεγμένα κρασιά, ντόπιες μπύρες αλλα και γευστικά cocktail.

Ακόμα και αν δεν έχεις διαλέξει να μείνεις στο Zeus is Loose, μπορείς να έρθεις εδώ για καφέ ή με τον υπολογιστή σου για να βγάλεις λίγη δουλειά! Καλό θα ήταν να το πράξεις, διότι η θέα και μόνο θα σε αποζημιώσει!

Μερικά ακόμα πράγματα για το hostel

  • To κτήριο είναι του 1970 και τη νέα εικόνα του Hostel επιμελήθηκε η Urban Soul Project.
  • Το concept επιδιώκει να φέρει τους αγαπητούς από όλο τον κόσμο θεούς του Ολύμπου στον 21ο αιώνα. Ο ίδιος ο Δίας εγκαταλείπει τον θρόνο του στον Όλυμπο για να έρθει να κατοικήσει στην πιο ‘χαλαρή’ πόλη της Ελλάδας, εξ’ου και το Zeus is Loose
  • Το ειδικό σκάλισμα στο vinyl πάτωμα σε σκιάσεις του γκρι σχετίζεται με την απεικόνιση των υψομετρικών γραμμών της κορυφής του Ολύμπου.
  • Με αφετηρία το Zeus is Loose μπορείς να πάρεις μέρος σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα free walking tours. Τα παιδιά στη receprion μπορούν να σε κατατοπίσουν πλήρως.
  • Το Hostel διαθέτει 30 δωμάτια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δίκλινα, τετράκλινα και εξάκλινα.
  • Η διαδρομή με το ασανσέρ κρύβει διάφορες χιουμοριστικές εκπλήξεις. Θα τις βρεις γραμμένες μέσα στο ασανσέρ.
  • Τα cocktails που θα βρεις στο μπαρ του 7ου ορόφου, είναι εμπνευσμένα από χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας. Τα έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Καϊταλίδης και περιέχουν συστατικά της ελληνικής φύσης!

Κλείνω αυτό το κείμενο και σκέφτομαι ότι πολύ σύντομα θέλω να κάνω ξανά τσεκιν σε αυτό το μέρος και αυτό είναι επιτυχία για το hostel. Να θέλουν αυτοί που έμειναν μια φορά σε σένα, να ρθουν ξανά και ξανά.

Να το κάνεις και εσύ που μόλις διάβασες αυτές τις γραμμές, ο Δίας σε περιμένει και είναι ιδιαίτερα φιλικός!

Εδώ το video tour που έκανα στο isntagram

https://www.instagram.com/p/Ce6avecPDDo/

__________________________________________________________________________________

Zeus is Loose

13, Klisouras & Chalkeon str. – Thessaloniki – Greece
T.: +30 2311 118 713
E.: info@zeusisloose.com

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More