Σέτσενι Spa: Τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

by karderinos

Είναι σίγουρα πολλά αυτά που έχεις να κάνεις στην Βουδαπέστη, να πας στο Buda Castle, να περάσεις από την πανέμορφη γέφυρα, να βγάλεις insta stories στον προμαχώνα των ψαράδων, να καμαρώσεις το κοινοβούλιο που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης και φυσικά να κολυμπήσεις στα Ιαματικά νερά των Szechenyi Baths.

Τα ιαματικά λουτρά Szechenyi χτίστηκαν το 1913, επεκτάθηκαν το 1927 σε ένα δημόσιο συγκρότημα spa, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1960 δημιουργήθηκαν και τμήματα Φυσικοθεραπείας, σήμερα είναι το απόλυτο must αν πας city break στην Βουδαπέστη και δεν το λέω εγώ αλλά το Instagram!

photo by @ksaladful

Ναι ξέρω θα μου πεις είναι πολλά τα spa εκεί και γιατί να επιλέξεις αυτά; Μα γιατί είναι τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και ξεκάθαρα τα πιο εντυπωσιακά!

Σε αυτό το νεομπαρόκ παλάτι-συγκρότημα θα βρεiς 18 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, οι οποίες λειτουργούν κάθε μέρα όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών αργιών και είναι και για άνδρες και για γυναίκες, το one day ticket κοστίζει μόνο 17€ και μπορείς να είσαι εκεί πάνω από δώδεκα ώρες  μιας και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Κυριακή 6 π.μ. έως 10 μ.μ.

Συγκριτικά με τα άλλα spa στην ίδια πόλη βολεύει  και από άποψη τοποθεσίας μιας και είναι ακριβώς δίπλα στην πλατεία Ηρώων (meet point για όλους)  δηλαδή δεν θα ταλαιπωρηθείς για να πας (όπως στα Luckas ή στα Gellert) άσε που το One day ticket θα σε σώσει κυριολεκτικά αν θες να είσαι στο πήγαινε έλα με το spa σου!

photo by @b1k3b0y
photo by @klaudiusz.hercig

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες ο κόσμος που πάει είναι ελάχιστος και το τοπίο είναι ακόμα πιο ειδυλλιακό, οπότε διάλεξε να είσαι εκεί από νωρίς! Κάτι επίσης βασικό που καλό είναι να γνωρίζεις,  είναι ότι θα πρέπει να έχεις μαζί σου σαγιονάρες, πετσέτα και καθαρά ρούχα που θα τα κλειδώσεις σε ένα ντουλάπι και για κλειδί θα έχεις ένα βραχιολάκι. Το βραχιολάκι δηλαδή ντουλάπι είναι στην τιμή των 17€.

Ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή να ξέρεις ότι όταν θα είσαι στην εξωτερική πισίνα δεν θα νιώθεις το κρύο, καθώς και αφού βγεις μιας και το ιαματικό νερό θα σε προστατέψει για το πρώτο λεπτό χωρίς ρούχα στο κρύο!

photo by @nika_album

Δεν ξέρω αν κατάφερα να σου μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου για αυτό το (αγαπημένο μου) spa, όμως αν σου έχω δημιουργήσει την επιθυμία να βρεθείς ήδη εκεί, ξεκίνα να οργανώνεις το ταξίδι σου και μην ξεχάσεις να μου δώσεις feedback για το αν τελικά σου άρεσε όσο εμένα.

photo by @puchmedvedsson
photo by @12flytravel

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More