Τσεκίν στο Bonis House, στη Μύκονο

by karderinos

Οι καραντίνες είναι παρελθόν σιγά σιγά, και εγώ το 2020 είχα μια από τις χειρότερες χρονιές. Αυτό και μόνο είναι ένα κίνητρο για να αρπάξεις ότι ευκαιρία σου δίνει το 2021 και να κάνεις όμορφα πράγματα! Οσόι με ξέρετε, θα καταλαβαίνεται ότι όταν λέω όμορφα πράγματα εννοώ ταξίδια, φαγητό και γέλια με αγαπημένους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς έκανα! Πήρα το πλοίο από τη Ραφήνα, και πήγα Μύκονο να δω από κοντά το Bonis House, που το είχα μπανίσει από πέρυσι!

Τέσσερις μερούλες λέμε είναι ωραιότατο intro για να ανοίξουμε την ταξιδιωτική σεζόν και να πάρουμε μια καλά δόση από τη Μύκονο. Φτάνουμε στο νησί! Μου είχε λείψει ναι! Επιτέλους, κάνω διακοπές, spring break, ταξίδι αναψυχής … πες το όπως θες! Η Ματούλα, η οικοδέσποινα του σπιτιού που θα μέναμε, μας περιμένει στο λιμάνι με ένα άνετο αμάξι και πάμε να δούμε το παραδοσιακό αυτό σπίτι!

Τσεκίν στο Bonis House

Φτάνουμε σε μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά κάτω από τον ανεμόλυλο του Μπόνη. Ο ανεμόμυλος αυτός, εκτός του ότι έχει την καλύτερη θέα, είναι το πρώτο αγροτομουσείου στην Ελλάδα. Είναι ένα βαρύ τριόροφο κυλινδρικό κτίριο. Tο υπερυψωμένο ισόγειο, χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση και τη ζύγιση του σιτοκρίθαρου. Στο μεσαίο όροφο συγκεντρώνεται το αλεύρι, ενώ στο δεύτερο όροφο λειτουργεί το πανάρχαιο αλεστικό μηχάνημα. Ο ανεμοτροχός, του ανεμόμυλου του αγροτομουσείου Μυκόνου έχει 12 ξύλινες αντένες με ισάριθμα τριγωνικά πανιά. Το σπίτι που θα μείνουμε, είναι ακριβώς από κάτω και είναι μέρος μιας κουκλίστικης γειτονιάς.

O Ανεμόμυλος του Μπόνη

Μπαίνω στην όμορφη χρωματιστή αυλίτσα του, χαζεύω την ανθισμένη βουκαμβίλια και νιώθω ότι μέσα στο σπίτι με περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη! Φυσικά, ισχύει! Το σπίτι είναι φουλ παραδοσιακό και ταυτόχρονα άνετο! Νοσταλγικό όμως σύγχρονο. Έχουμε ότι θέλουμε (μέχρι μια φτουτιέρα με φρέσκα φρούτα, και μια φοντανιέρα με μπισκότα) για να περάσουμε 4 υπέροχες μέρες!

Και επειδή μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις, τράβηξα πολλές για να μοιραστώ μαζί σας!

Το υπνοδωμάτιο
Η θέα από το υπνοδωμάτιο
Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με όλα τα “γυαλικά” που θα χρειαστείς.

Σε δύο λεπτά από το σπίτι είσαι στον ανεμόμυλο του Μπόνη. Σε πέντε λεπτά με τα πόδια είσαι στη χώρα και στα καφέ της μικρής Βενετίας, και σε 10 (το πολύ) λεπτά με τα πόδια, είσαι στο παλιό λιμάνι για να πάρεις το λεωφορείο να πας στις παραλίες (αν δεν έχεις νοικιάσει αμάξι). Επίσης, το κατάλυμα έχει και συνεργαζόμενα αυτοκίνητα ή βανς αν θες να μην οδηγήσεις καν και να μην μπεις και στο κτελ. Εμείς αυτές τις τέσσερις μέρες (και επειδή ο καιρός ήταν δροσερός) αράξαμε στη χώρα και χαρήκαμε τις όμορφες γωνιές αυτού του σπιτιού! Και καλά κάναμε, γιατί έχω να θυμάμαι στιγμές σαν αυτές!

Ένα από τα βράδια μας στο Bonis House, παρέα με τα κρασιά που αγοράζαμε από τις κάβες.

Κάτι ακόμα που είδα και με εντυπωσίασε, ήταν οι παλιές φωτογραφίες στον τοίχο! Ναι, οι πρόγονοι του σπιτιού που σε φιλόξενοι είναι εκεί μέσα σε ασπρόμαυρες κορνίζες! Το παραδοσιακό αυτό σπίτι ήταν μια καλή επιλογή από πολλές απόψεις, και στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Επίσης, αυτός εδώ ο πραγματικά vintage καθρέπτης, που σε κάνει να γίνεσαι selfie freak!

Bonis House

Εδώ μπορείς να το βρεις στο Airbnb.

Εδώ στο Facebook και εδώ στο instagram

Mην ξεχάσω να σας πω κάτι σημαντικό:

https://www.instagram.com/p/CPIF7zUsV0k/

Στη Μύκονο πήγα με τη Ferryscanner. Για μένα είναι η καλύτερη πλατφόρμα για ακτοπλοϊκά στην Ελλάδα. Το νέο feature που έχουν από φέτος και αξίζει να σας πω είναι ότι, κατά τη διαδικασία της κράτησης σου δείχνει μέχρι πότε μπορείς να ακυρώσεις την κράτησή σου και να πάρεις full refund. Το θεωρώ πολύ σημαντικό πια. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να υπάρχει. Τεράστιο ευχαριστώ επίσης για το support. Μαζί με το ακτοπλοϊκό, μου έδωσαν (και μου εξήγησαν) και τη φόρμα που έπρεπε να έχω μαζί μου.

Βρες το δικό σου επόμενο ταξίδι, κάνε island hoping ή σε ποια νησιά της Ιταλίας μπορείς να ταξιδέψεις (ναι όολα αυτά μαζί) στο Ferryscanner.com

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More