Αν θες να ζήσεις ένα παραμύθι, πήγαινε στο Efteling

by karderinos

Από την εποχή του internet και μετά, οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να μαθαίνουμε για τον κόσμο, να ονειρευόμαστε προορισμούς και να σχεδιάζουμε ταξίδια μέσα από πληροφορίες που παίρνουμε από αυτό. Μιας και βρήκα ελάχιστα Ελληνικά άρθρα για το θεματικό πάρκο Efteling θα προσπαθήσω να σου πω μερικά πράγματα για αυτό, μιας και βρέθηκα εκεί, με σκοπό να σου δώσω έμπνευση για να ζήσεις το δικό σου παραμύθι στην Ολλανδία!

photo @efteling

Το Efteling είναι στην Ολλανδία, 48km από το Άιντχοβεν και  106km από το Amsterdam, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο μετά την Disneyland και έχει μια μακρόχρονη ιστορία σαν… παραμύθι! Η ιδέα ξεκίνησε στο μακρινό 1933 από έναν Ολλανδό επιχειρηματία που οραματίστηκε ένα μεγάλο αθλητικό πάρκο, που τελικά υλοποίησε 2 χρόνια μετά, η επιτυχία του πάρκου και οι εκατοντάδες επισκέπτες που είχε καθημερινά τον οδήγησαν να το εξελίξει σε ένα θεματικό παραμυθένιο πάρκο 20 χρόνια μετά. Το Efeteling στο ύφος που είναι ένα τώρα ξεκίνησε officially στις 31 Μαΐου του 1952 και από τότε μέχρι τώρα (αν κρίνω από την εμπειρία μου) χαρίζει μόνο συναισθήματα χαράς και εντυπωσιακές εικόνες.

photo @efteling

Ενα τεράστιο χωριό, που θες πάνω από 5 ώρες για να το εξερευνήσεις, με κάστρα, αναπαραστάσεις παραμυθιών, υπέροχη φύση, μοναδικά instagram frames, διαδραστικές παραστάσεις, εστιατόρια και καφέ, ένα τρενάκι που περιφέρετε παντού και δεν μοιάζει με κανένα άλλο, και καρφιτσωμένα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων.

Και αν νομίζεις ότι αυτό μπορεί να σε κάνει να βαρεθείς, δεν έχω τελειώσει ακόμα. Στο efteling μπορείς να μπεις στο ξύλινο rollercoaster και να κάνεις την διαδρομή του δράκου, μπορείς να μπεις στο water coaster και να ζήσεις μια εμπειρία στην Λίμνη, αν είσαι θαρραλέος μπορείς να δοκιμάσεις το Roller Coster που μέσα σε 5 δευτερόλεπτα θα σε πάει απ τον ουρανό στο έδαφος, θα είσαι ανάμεσα σε καπνούς και θα νιώθεις μόνο αδρεναλίνη.

Μην ξεχάσεις να μπεις σε μια αξιοπερίεργη βάρκα και να δοκιμάσεις και το rapids ride. Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες ακόμα για μικρούς και μεγάλους όμως εγώ θα σταματήσω εδώ και θα σου δώσω μόνο μερικά tips ακόμα.

H μασκότ του πάρκου – photo @efteling

ΩΡΑΡΙΟ: Καθημερινά 10.00-18.00 (365 ημέρες τον χρόνο)
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Από Άμστερνταμ με τρένο μέχρι Tilburg και από εκεί λεωφορείο.
Υπάρχει και απευθείας σύνδεση με λεωφορείο για Kaatsheuvel (συνολική διαδρομή περίπου 2 ώρες).
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: Η τιμή ανά άτομο για να είσαι all day σε αυτόν τον παράδεισο είναι 40€
ΔΙΑΜΟΝΗ: Το Efteling διαθέτει και ένα ξενοδοχείο ακριβώς έξω από το πάρκο με θεματικά δωμάτια που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν και η τιμή ανά διανυκτέρευση ξεκινάει από 77€

Αν σου φαίνεται δύσκολο να οργανώσεις το ταξίδι σου εκεί, αρκεί μόνο να σου πω ότι είναι μια πτήση Αθήνα – Άιντχοβεν, το πάρκο είναι προσβάσιμο από αυτήν την Πανέμορφη πόλη. Το δικό μου ταξίδι, το έκανα με το ταξιδιωτικό γραφείο Τaxidoefkeries.com (μπορείς και από Ελλάδα και Κύπρο μιας και είναι και στις δύο χώρες) όπου μπορούν να σου κλείσουν εκτός από τα αεροπορικά και όλα τα εισιτήρια και την διαμονή στο πάρκο ή στην πόλη.

Once again Huge Thanks to Taxidoefkeries.com και Visit Barband

You may also like

1 comment

Ταξίδι στα CenterParCs της Ολλανδίας - Karderinos October 27, 2019 - 12:04 pm

[…] Park της Ευρώπης, το εντυπωσιακά φαντασμαγορικό Efteling (τρίτο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης), και […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More