28 φορές θα στο πω… ΟΧΙ

28 φορές θα στο πω… ΟΧΙ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σου γράφω από το κλειδωμένο σπίτι μου και θα ξεκλειδώσω την καρδιά μου, όχι δεν θα σου πω τα προσωπικά μου, ούτε επαγγελματικά μου, αυτά τα ζεις κάθε μέρα μαζί με τις αγωνίες μου σε μια Ελλάδα που την μια μέρα βρίζει και την άλλη γιορτάζει.. θα σου πω για τα όχι που έμαθα χθες, τα όχι που είπα σήμερα και τα όχι που θα προκύψουν στο μέλλον.

Δεν θέλει νομίζεις κότσια να πεις όχι; πρέπει να διαφωνήσεις και να αντιπροτείνεις, πρέπει αφού πεις όχι να αλλάξεις πορεία και να αποδείξεις ότι είπες όχι γιατί έκανες αυτό που ήθελες.. γιατί στηρίζεις τα δικά σου ναι και γιατί στο κάτω κάτω διαλέγεις να αρνηθείς παρά να συμβιβαστείς…

Συνήθως λέμε ναι για να μην κάνουμε τους δικούς μας να παραπονεθούν, για να κάνουμε το σωστό, για να μην χαλάσουμε την παρέα, γιατί έτσι πρέπει (αυτό πια) , γιατί φοβόμαστε, γιατί ναι λες ακόμα και κουνώντας το κεφάλι.. όμως, συμφωνείς σε όλα τα ναι που είπες; όχι, το κανείς με καταπίεση, με πίεση, με άγχος, σπασμωδικά και ίσως να το μετάνιωσες ή μπορεί και να έπρεπε.. 

ε λοιπόν είμαι ο αντίλογος.. αυτός που θα σε καλέσει να πεις όχι και ας παραπονεθούν οι δικοί σου, και ας μην κάνεις το σωστό ή το πρέπει.. τελικά τι είναι και αυτές οι σπαστικές λέξεις, ποιος διαλέγει το σωστό ή το πρέπει αφού όλοι είμαστε ένας διαφορετικοί. Και αν χαλάσεις την παρέα; ναι χάλασε την .. στο τέλος θα έχεις κάνει αυτό που ήθελες με το δικό σου όχι… και μάθε να λες όχι, 28 φορές θα στο πω.. όχι.. δεν θα είσαι εγωιστής όχι, θα έχεις εκφραστεί.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο σε κούρασα… όχι; “ήθελα μόνο να σε βάλω να σκεφτείς οτι μιας και γιορτάζουμε το όχι μιας άλλης εποχής, δεν είναι κακό να μπορείς ελεύθερα να εκφραστείς ακόμα και σήμερα και να πεις όχι, στα συμβατικά, όχι στα εύκολα, όχι σε ότι σε χαλάει, όχι σε ότι δεν σου αρέσει, όχι σε αυτό που σε πιέζει, όχι σε αυτούς που σε πιέζουν, όχι όχι κάθε μέρα όχι, 28 φορές όχι.. και γιατί όχι 😛

© 2019, . All rights reserved.

One Reply to “28 φορές θα στο πω… ΟΧΙ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *