Τι μου έμαθε η Καραντίνα

by karderinos

Αν πει κάποιος ότι όλη αυτή η κατάσταση με την καραντίνα, και την πανδημία δεν του έχει διδάξει κάτι, θα είναι ψέμα! Ο τρόπος που ήρθε ο ιός στη ζωή μας ήταν τόσο ξαφνικός, που ναι, δεν είχαμε χρόνο αρχικά να σκεφτούμε. Όμως τώρα, τόσους μήνες μετά μπορούμε. Και εγώ τα βάζω συχνά κάτω, και θέλω να καταλήγω σε συμπεράσματα! Συμπεράσματα που συνήθως τα καταγράφω και θέλω να με βοηθούν να πηγαίνω παρακάτω. Είπα λοιπόν, να κάνω αυτό το blog popst για να μοιραστώ μαζί σας, αυτά που έμαθε σε μένα η Καραντίνα! Όσο να το κάνεις ήταν, μπόλικη!

Αρκεί μια στιγμή για να αλλάξουν όλα

Ναι, το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές στη ζωή μας, όμως αυτή τη φορά το βιώσαμε με τον χειρότερο τρόπο. Εκεί που η ζωή μας ήταν κάπως τακτοποιημένη (εμένα ήταν ρε παιδιά), όλα πήγαν λάθος. Και τι λάθος, στην αρχή είχαμε το άγνωστο, μετά τον τρόπο, μετά το περίμενε… πφφ! Και όλο αυτό, πραγματικά έγινε μέσα σε μια στιγμή. Αρα, ζήσε τη στιγμή, γιατί μπορεί μια άλλη στιγμή να έρθει ξαφνικά και τα ισοπεδώσει όλα!

Η υπομονή είναι αρετή

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες…. Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη γαμωφράση; Πώς αντέξαμε τόσους μήνες και δε σπάσαμε τζαμαρίες; Είχαμε υπομονή, και αυτό είναι ένα από τα skills μας. Ναι, παιδιά, η υπομονή είναι αρετή, και οι περισσότεροι ήμασταν ψύχραιμοι και υπομονετικοί όλο αυτό το διάστημα.

Καραντίνα

Πάνω από όλα η υγεία μας

Άλλη μια φράση που το νόημά της έγινε πιο ουσιαστικό, πιο σημαντικό, πιο δυνατό. Όσα καλά και να έχεις στη ζωή σου, αν δεν είναι η υγεία σου (και των κοντινών σου ατόμων) καλά, τότε τίποτα δεν είναι καλά. Γιαυτό, προσοχή και πρόληψη σε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε και χωρίς να γίνουμε freaks (εγώ το παλεύω εύκολα).

Οι άνθρωποι στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι (ή και όχι)

Ξεκινάω με αυτό το όχι! Το πόσο “μεγάλωσε” η ανθρωποφαγία μέσα σε αυτό τον χρόνο με τρόμαξε πραγματικά. Οι άνθρωποι στα δύσκολα ναι, είμαστε ενωμένοι, όμως και το αντίθετο. Έχουμε τη διάθεση να φαγωθούμε, να μειώσουμε τον άλλον, να τους ευχηθούμε τα χειρότερα και αυτό είναι ντροπιαστικό! Μακάρι μια μέρα, όλοι οι άνθρωποι να μην κάνουν αυτά, που δε θέλουν να τους κάνουν. Αυτόματα, θα ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο!

Το μαγείρεμα μπορεί να είναι κανονική ψυχοθεραπεία

Και όχι μόνο! Πράγματα – του σπιτιού- που δεν είχαμε το χρόνο να τα κάνουμε ξαφνικά ήταν τα “αντικαταθλιπτικά” μας και ευτυχώς που τα είχαμε. Ευτυχώς, που κάναμε banana bread, ευτυχώς που μάθαμε να κάνουμε σούπερ βελουτέ, και τι είναι το προζύμι. Εγώ πάντα ήμουν καλός στη μαγειρική απλά δεν ήταν προτεραιότητα μου για την καθημερινή διατροφή. Ε, τώρα είναι!

Καραντίνα

Κάποια πράγματα όντως γίνονται για κάποιο λόγο

Ένα ακόμα κλισέ, που το βιώσαμε στο πετσί μας. Αυτό που έγινε με την πανδημία μας στοίχισε τόσο πολύ που πήραμε αποφάσεις που δεν παίρναμε τόσο καιρό, πήραμε αρκετά μαθήματα ή αποκτήσαμε νεά skills που μας οδήγησαν κάπου καλύτερα. Δεν ξέρω αν είναι η αισιοδοξία μου, αλλά ακούω συχνά ιστορίες ότι λόγω της πανδημίας άνθρωποι κατέληξαν σε κάποια καλύτερη επιλογή. Φυσικά, είμαστε τυχεροί όσοι δε χάσαμε κάποιον κοντινό μας, και λυπάμε πολύ αν διαβάζεις και έχασες κάποιον δικό σου από τον ιο, όμως σίγουρα θα έχει και αυτό να σου διδάξει κάτι.

Τα ταξίδια δε θα είναι ποτά ξανά τα ίδια

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα ταξίδια αλλάζουν ριζικά, όμως ταυτόχρονα θεωρώ θα τα απολαμβάνουμε και περισσότερο. Τουλάχιστον στην αρχή, είναι δεδομένο! Τσέκαρε και αυτό το άρθρο που έκανα στο E-Daily για τα ταξιδια στη μετά κόβιντ εποχή.

Ο κόσμος άλλαξε λοιπόν, εύχομαι προς το καλύτερο!

Διάβασε επίσης

Φίλινγκ Μπλέστ

Στην Πραγματική Ζωή, Μάθε Να Μην Φοβάσαι Τα Unfollow

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More