Στην Κυψέλη… η ανηφόρα μου με περιμένει!

by karderinos

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε καταφέρει να μένετε εκεί που θέλετε, να δουλεύεται κάπου που αγαπάτε και να κάνετε καθημερινά αυτό που θέλετε, άλλα εγώ είμαι ένας από αυτούς. Ίσως είμαι ένα άτομο που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και είμαι ευχαριστημένος με όλα αυτά που του φέρνει η ζωή ή μπορεί να προσπάθησα πολύ για να πραγματοποιήσω αυτό που τελικά ήθελα όπως ακριβώς το είχα ονειρευτεί.

Δεν έχει σημασία αν γεννήθηκες ή μεγάλωσες στην Κυψέλη, η γειτονιά αυτή από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου, ή την ρόδα του αυτοκινήτου σου (χωρίς φυσικά να μπορείς να παρκάρεις) σου δίνει μια αίσθηση ότι ή την αγαπάς ή την μισείς.

photo by @felonis_panagiotis

γώ λοιπόν την αγαπάω, γιατί βλέπω καθημερινά τα αρχοντικά vibes που είναι στοιχειωμένα εδώ, γιατί είναι μια επαρχεία στην Αθήνα, γιατί ΔΕΝ είναι μια επαρχεία στην Αθήνα αλλά ένα big chaos και γιατί εμείς εδώ στην Κυψέλη έχουμε λόγους να νιώθουμε όμορφα! Συνυπάρχουμε σε μια Πολυπολιτισμικότητα  που μόνο καλό μας κάνει, ψωνίζουμε από παραδοσιακά Mini markets και παλιακούς φούρνους που μοσχομυρίζουν σπιτικό κρουασάν και είμαστε περήφανοι για την Φωκίωνος που αν και μοιάζει πασέ, πίστεψέ δεν είναι.

Αρκεί μια βόλτα στο Ρόκα και Ρόδι ή στο Tsibi Tsibi για να αντιληφθείς ότι ο όρος urban εδώ είναι σαν να έχει εδώ τον θρόνο του.

Οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την τόσο παρεξηγημένη γειτονιά αποδίδουν σιγά σιγά καρπούς, η κυψέλη αλλάζει και σαγηνεύει με τον χαρακτήρα της! Η Πολυπολιτισμικότητα  έχει δώσει τον δική της όμορφη πινελιά, η πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα και η δημοτική αγορά κυψέλης δεν σταματάει να κάνει εντυπωσιακές δράσεις… φυσικά έχουμε ακόμα να ανέβουμε μια μεγάλη “ανηφόρα” και αναφέρομαι στους επερχόμενους σταθμούς του Μετρό που θα τελειοποιήσουν αυτές εδώ τις γειτονιές.

Στην κυψέλη ξέρουμε καλά από ανηφόρες και θα την ανέβουμε και αυτήν, φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένεις αυτό για κάνεις μια επίσκεψη σε αυτή την cult γειτονιά της Αθήνας αφού σε 15 λεπτά με Τρόλεϊ από το Σύνταγμα είσαι κιόλας εκεί!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More