Τσεκίν στα Πικουλιάνικα

by karderinos

Τώρα θα μου πεις που είναι τα Πικουλιάνικα; Και εγώ πριν πάω εκεί δεν είχα ξανα ακούσει για αυτό το μικρό ορεινό διαμαντάκι, όμως τώρα έμαθα. Και θα σου πω!

Τα Πικουλιάνικα, είναι ένας μικρός ορεινός οικισμός περίπου 4km από την Καστροπολιτεία του Μυστρά και περίπου 10km από τη Σπάρτη. Εδώ έχει νόημα να είσαι όλες τις εποχές! Το χειμώνα, το τοπίο είναι ναι μεν άγριο όμως σίγουρα σε εντυπωσιάζει! Την άνοιξη και το φθινόπωρο τα χρώματα πρωταγωνιστούν. Και το καλοκαίρι η δροσιά και οι παχιές σκιές απ΄τα δέντρα θα σε κάνουν να περάσεις όμορφες και ξεκούραστες στιγμές κοντά στη φύση!

Τσεκίν στα Πικουλιάνικα

Και τώρα που είπα φύση, εγώ βρέθηκα εκεί τον Ιούλιο του 2020 και έκανα μια καταπληκτική ποδηλατάδα που θα τη θυμάμαι για καιρό. Την έκανα παρέα με τα Bike Friendly Hotels και συγκεκριμένα με τον υπέροχο Mazarakis Guesthouse.

Ένας ξενώνας διαμάντι που θέλω να πας και εσύ μια φορά εκεί!

Ένας ξενώνας που θα σε κερδίσει σίγουρα. Πέρασα 3 υπέροχες μέρες εκεί, και εμένα με κέρδισε, με τα καλόγουστα πέτρινα δωμάτια του, τη μικρή πισίνα κάτω από τα δέντρα και το πεντανόστιμο υπέροχο πρωινό στο ψάθινο καλάθι! Δε θες και πολλά αν έχεις αυτό το τοπίο, τη ζεστή φιλοξενία και την παρέα σου.

Το Mazarakis Guesthouse, είναι ένας 4 κλειδιών ξενώνας που το 2018 βραβεύτηκε από το Booking. Στο σύνολό του αποτελείται από 4 ανεξάρτητα κτήρια με δίκλινα δωμάτια και σουίτες. Στο κεντρικό κτίριο υπάρχει και το wine bar “Corfes” με επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών και ντόπιων κρασιών. Στα συν, σημειώστε ότι υπάρχει και μια μικρή βιβλιοθήκη.

Επίσης, η μικρή πισίνα κάτω από τα δέντρα είναι μια όαση που είτε θες να κολυμπήσεις είτε όχι, παρασέρνει το βλέμμα σου.

Πράγματα που αξίζει να ξέρεις ακόμα για αυτό το κατάλυμα, είναι ότι φέρει την πιστοποίηση Bike Friendly. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ, μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο (εμείς πήραμε ηλεκτρικό και είχαμε και το κατάλληλο training) και να χαρείς τη φύση. Ο ξενώνας επίσης, μπορεί να σε κατευθύνει σε περίπτωση που πας με το δικό σου ποδήλατο και αυτό πάθει μια βλάβη. Στο σημείο αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Bike Friendly Hotels που οργάνωσαν το ταξί μας!

Πράγματα που αξίζει να κάνεις εκεί γύρω:

Να πάρεις το αμάξι σου, και να πας σε ένα πολύ κοντινό σημείο που θα σε μαγέψει και εννοείται δεν το ξέρουν οι τουρίστες. Αναφέρομαι στις πηγές Κνακίωνα ή πηγές Τρύπης. Μη σε φοβίσει η μικρή κατηφορική διαδρομή, είναι μικρή και σύντομα θα βρεθείς μπροστά σε μια μικρή όαση!

Να πας για φαγητό στο εστιατόριο “Χρώματα” που είναι μέσα στο χωριό. Από εκεί θα έχεις μια πανοραμική θέα που θα σου κόψει την ανάσα. Το ποιοτικό φαγητό θα σε καλύψει σίγουρα.

Να πας στον αρχαιολογικό χώρο του Μύστρα, ακόμα και αν δεν αντέχεις να ανέβεις μέχρι πάνω πάνω. Μπες από τη μεσαία είσοδο και ξεκίνα να κατεβαίνεις. Θα είναι σίγουρα πιο ξεκούραστο, αν όταν θα κατέβεις καλέσεις ένα ταξί για να σε πάει από την κάτω είσοδο στη μεσαία. Εμείς κάναμε ακριβώς αυτό και δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου! Τα χρήματα που δώσαμε για το ταξί δεν ήταν ούτε πέντε ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε τα καλοκαίρια να πηγαίνεις σε ορεινά μέρη και το χειμώνα σε πιο ζεστά μέρη. Εκτός από ανατρεπτικό είναι κάτι που θα σε αναζωογονήσει, αν μου μοιάζεις έστω και λίγο!

Διάβασε και αυτό:

Σέριφος, η απείραχτη

You may also like

1 comment

Μια βόλτα στο μουσείο ισλαμικής τέχνης - Karderinos May 9, 2021 - 7:21 pm

[…] Τσεκίν στα Πικουλιάνικα […]

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More