Μια βόλτα στο μουσείο ισλαμικής τέχνης

by karderinos

Και αφού δε μου αρέσουν πολύ τα μουσεία, πως βρέθηκα στο μουσείο ισλαμικής τέχνης;

Είναι λίγα πράγματα που μπορούν να με πάνε σε ένα μουσείο. Πρέπει κάτι να μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, και να ξέρω ότι θα λάβω vibes που χρειάζομαι. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είμαι freak με τα μουσεία, τις περισσότερες φορές τα βαριέμαι και σχεδόν ποτέ δεν επικεντρώνομαι στα εκθέματα.

Βέβαια, το μουσείο ισλαμικής τέχνης ήταν ένα από αυτά που ήθελα πολύ να πάω και για πολλούς λόγους. Λίγο τα περίτεχνα κοσμήματα από τους περασμένους αιώνες που φιλοξενούνται εκεί, λίγο τα καταπληκτικά κεραμικά, λίγο τα εκθαμβωτικά υφαντά, ήξερα ότι εκεί μέσα θα μου αρέσει.

Η Μαρία aka Tstories.gr

Σημαντικός λόγος επίσης το καφέ του μουσείου. Ένα από τα πιο όμορφα της Αθήνας… και ίσως και το πιο όμορφο καφέ σε μουσείο που είδα ποτέ!

Πάμε να τα πάρουμε απ’ την αρχή με το basic info

Το μουσείο θα το βρεις στη διεύθυνση Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, δηλαδή 300 μέτρα από τον ΗΣΑΠ του Θησείου. Θα χρειαστείς 9€ για να μπεις μέσα. Εκτός αν πας μια πρώτη Κυριακή ενός μήνα (Νοέμβριο με Μάρτιο) που έχει δωρεάν είσοδο ή αν έχεις membership στο Μουσείο Μπενάκη όπου με 60€ τον χρόνο θα μπορείς να πηγαίνεις όσες φορές θες σε 7 Μουσεία, 4 Αρχεία και 2 επισκέψιμους χώρους.

Και τι έχει το μουσείο να δεις;

Αφού λοιπόν “κόψεις” το εισιτήριο έχεις όσο χρόνο θες για να δεις 3 διαφορετικές αίθουσες με εκθέματα από διάφορους αιώνες. Εκθέματα από  τις Ινδίες και την Περσία, τη Μεσοποταμία και τη Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αραβία, την Αίγυπτο και τη Β. Αφρική ως τη Σικελία και την Ισπανία. Τα περισσότερα εντυπωσιακά και με μπόλικη πληροφορία αν είσαι από αυτούς που την εκτιμάνε.

Επίσης, στη δεύτερη αίθουσα αν θυμάμαι καλά, θα συναντήσεις αυτό εδώ.

Ο εσωτερικός μαρμαροθετημένος διάκοσμος μιας αίθουσας υποδοχής ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα από το Κάιρο. Εντυπωσιακό!

Τέλος, σε όλες τις αίθουσες έχει και selfie spot, θα βρεις το σχετικό αυτοκόλλητο στο πάτωμα. Τι σημαίνει αυτό; ότι αν σταθείς εκεί και βγάλεις selfie με το κινητό σου, έχεις το καλύτερο φως σε όλη την αίθουσα.

Και τώρα πάμε για καφέ!

Με θέα την Ακρόπολη και μια ταράτσα άνετη και ηλιόλουστη το καφέ του μουσείο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Αθήνας. Θα το καταλάβεις αμέσως μιας και εκπέμπει υπέροχα vibes με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί.

Το δε εντυπωσιακό εσωτερικό του καφέ είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης! Το έχει ζωγραφίσει η Αγγλίδα καλλιτέχνις Navine G. Khan-Dossos και ουσιαστικά είναι μια τοιχογραφία με πηγή έμπνευσης τους φοίνικες της πόλης. Το όνομα της τοιχογραφίας αυτής είναι <Imagine a palm tree>

μουσείο ισλαμικής τέχνης

Εκεί που λες θα βρεις καφέ, γλυκό, ποτό, snacks και υπερκαταπληκτικές γεύσεις από τσάι. Ένα sneak peek υπάρχει σε αυτήν εδώ τη φώτο. Εγώ δοκίμασα το Τριαντάφυλλο και μακάρι να είχα μια ζεστή κούπα τώρα εδώ που τα λέμε.

μουσείο ισλαμικής τέχνης

Μην ξεχάσω να πω και ένα ευχαριστώ για δύο πράγματα. Για το πολύ καλό service των παιδιών που είναι εκεί, και για τα βιβλία που έχει το καφέ και κρατάνε συντροφιά στους επισκέπτες.

Τα είπα όλα, και θα κλείσω με το εξής. Ακόμα και αν πας μέχρι εκεί για το εντυπωσιακό καφέ του μουσείου, δες και τις συλλογές. Και ακόμα και αν πας για την περίτεχνες συλλογές (που άρχισαν να συγκροτούνται από τον Αντώνη Μπενάκη στην Αίγυπτο κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα) πήγαινε και στο καφέ.

Τα λέμε σε κάποιο άλλο μουσείο ή μπορεί και όχι!

Διάβασε και αυτό:

Τσεκίν στα Πικουλιάνικα

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More